Chrome gaat Flash blokkeren

Enige tijd geleden besloot Google’s web browser Chrome al om de Flash plugin enigszins tegen te werken. Op elke Flash banner verscheen eerst een pauzeknop. Mocht men de banner willen zien, dan moest men eerst op die pauzeknop klikken. Er zullen maar weinig gebruikers zijn die dat ook daadwerkelijk zijn gaan doen. Chrome heeft nu een extra stap genomen om Flash tegen te werken. Flash wordt binnenkort in Chrome standaard geblokkeerd.

Nu wordt er in Chrome nog een pauzeknop op Flash banners gezet. Binnenkort zal Chrome in plaats van een Flash website automatisch gebruik gaan maken van de HTML5 versie. Is deze HTML5 niet aanwezig en kan een site enkel in Flash getoond worden, dan zal Chrome eerst vragen of de gebruiker Flash voor die site aan wil zetten. Dat geldt dus ook voor Flash banners.

Chrome wordt nog steeds inclusief Flash geleverd, maar zal standaard HTML5 gaan gebruiken in plaats van Flash. Tien van de grootste sites die nog Flash gebruiken komen wel op een ‘whitelist’ te gaan, om niet gelijk al te veel toestemmingsverzoeken te krijgen. Waaronder Youtube, Facebook en Amazon. Het is dus aan te bevelen om vanaf nu voor HTML5 banners te gaan, en laten wij daar nu eens goed in zijn…

Something to Say?

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.