Gebruikers gaan over van Internet Explorer naar Chrome

Waar het op browsers aankomt was Internet Explorer ooit groot, maar die tijd is al lang vervlogen. De browser werd qua populariteit al snel ingehaald door Firefox en nu lijkt Google Chrome voor steeds meer internetgebruikers de favoriete browser te worden. Het marktaandeel heeft afgelopen februari een nieuwe recordhoogte bereikt. Zo’n 50% van de internetgebruikers surft inmiddels al met Chrome.

Volgens Google kiezen internetgebruikers voor Chrome vanwege de veiligheid, snelheid en eenvoud. Ook binnen bedrijven zou men meer gebruik van Chrome maken. Ook Firefox is inmiddels groter dan Internet Explorer, met een 15% aan internetgebruikers die van Firefox gebruikt maakt ten opzichte van 14% die nog in Internet Explorer werken. Het aantal Chrome gebruikers ligt dus inmiddels al rond de 50%. Een percentage dat Microsoft’s nieuwe browser, de Internet Explorer vervangende browser in Windows 10 genaamd Microsoft Edge, nog niet snel zal inhalen door alle kinderziektes die zo’n nieuw product in het algemeen heeft.

Chrome en Firefox bieden ook momenteel het meest aan mogelijkheden, snelheid en veiligheid, dus het zullen niet voor niets de momenteel meest gebruikte browsers zijn. Met Chrome dus aan kop.

Something to Say?

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.