Hoe krijg je meer clicks?

Het is altijd een uitdaging voor marketeers en adverteerders om goede click-through rates bij hun banners te krijgen. Krijg je niet het aantal clicks dat je zou verwachten en waar je op gehoopt had? Onderstaand geven we je een aantal suggesties waar dat eventueel aan zou kunnen liggen.

1. Je hebt de banner zelf ontworpen.
Het ontwerpen van een banner vergt meer dan simpelweg zelf een logo plaatsen, wat tekst, een leuk plaatje en een aardige call to action. Een goed ontworpen banner die kwaliteit uitstraalt trekt meer de aandacht dan een zelf gefabriceerd plaatje met een leuke clipart erin.

2. Je gebruikt geen call to action.
Men zal minder geneigd zijn om op de banner te klikken als men niet weet waarom men op de banner zou moeten klikken. Wat kunnen ze verwachten als ze op de banner gaan klikken? Krijgen ze meer informatie? Kan men iets bestellen? Een knop met een call to action tekst als ‘Meer info’ of ‘Bestel nu’ nodigt al sneller uit om iets met de banner te doen.

3. Je gebruikt lage kwaliteit afbeeldingen.
Een banner met vage, blokkerige afbeeldingen, teksten met kartelrandjes, zichtbare randen rond afbeeldingen met transparante achtergrond en dergelijke zal weinig vertrouwen in je bedrijf uitstralen. Het zal soms wat meer kosten, soms zijn er wellicht gratis afbeeldingen beschikbaar, maar het is aan te raden altijd van de hoogst mogelijke resolutie aan afbeeldingen gebruik te maken. Afbeeldingen die kwaliteit uitstralen. Net zoals je bedrijf dat hoort te doen.

4. Niemand kan goed lezen wat er op de banner staat.
Een leuk, creatief lettertype werkt wellicht in een folder of poster, maar is niet altijd even geschikt voor een banner. Dan kan het al gauw onleesbaar worden. Als men zoveel geduld moet opbrengen om überhaupt te kunnen lezen wat er in de banner staat, zal men al gauw iets hebben van ‘laat maar’.

5. De banner is te vol.
Als marketeer/adverteerder wil je natuurlijk zoveel mogelijk informatie kwijt op de banner. Alle details, prijzen, naw-gegevens, disclaimers, call to action, logo, alle productfoto’s. Niemand zit echter te wachten op een volgepropte banner. Men wil een rustige banner zien. Eentje die op een zo simpel mogelijke manier en kort de boodschap overbrengt. Met een click kan men dan alsnog bij de uitgebreidere informatie terecht komen.

6. De banner wordt al meer dan een jaar gebruikt.
Hoe vaker men dezelfde banner heeft gezien, des te minder zal mijn geneigd zijn om er wéér op te gaan klikken. Men moet het gevoel krijgen dat men iets nieuws kan verwachten. Ook qua design zal het zichtbaar zijn dat een banner al redelijk oud is. Ook een qua looks gedateerde banner zal niet echt tot een click uitnodigen.

Om al dit soort fouten te voorkomen kan je natuurlijk beter van de diensten van Bannersetje gebruik maken. Kwalitatieve banners als die te zien zijn op onze voorbeelden-pagina zullen gegarandeerd een hogere click-through rate opleveren.

Something to Say?

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.