Hoe pak je een adblocker aan?

Wereldwijd maken adblockers het bloggers en website-eigenaren die hun inkomsten voornamelijk uit advertenties halen knap lastig. Moeten we er nu wel of niet iets aan doen? Niets is zwart wit waar het om adblockers gaat.

Een bezoeker op uw website die gebruik maakt van een adblocker kan alsnog op andere manieren zo van nut zijn. Adblocker gebruikers kunnen bijvoorbeeld uw blog artikel of website content met hun vrienden delen, die op hun beurt wellicht zonder van een adblocker gebruik te maken uw website gaan bezoeken. Een adblocker gebruiker zou alsnog ook reacties kunnen plaatsen, wat de SEO van die bezochte pagina weer ten goede kan komen als dergelijke reacties relevant genoeg zijn en wellicht van nut voor andere lezers van het artikel. Denkt u dat dit op uw website van toepassing kan zijn? Dan is het wellicht het beste niets tegen zo’n adblocker gebruiker te doen.

Aan de andere kant maken adblockers in het algemeen gebruik van diverse plugins die scripts en cookies blokkeren, waardoor ook ‘share’ knoppen niet geladen worden (naast sommige reactie-plugins die door middel van scripts werken, statistieken counters etc.). Dan is het aan te raden dergelijke gebruikers vriendelijk te verzoeken voor uw website geen adblocker te gebruiken..

detectingadblockusers

Een adblocker gebruiker kan herkent worden door gebruik te maken van namaak advertentie scripts (als een dergelijk script niet op de pagina aanwezig zou zijn, zou dat aangeven dat de website bezoeker een adblocker gebruikt). Hierop kan actie ondernomen worden. Een effectieve methode is om de bezoeker vriendelijk uit te leggen dat het gebruik van een adblocker u niet in staat stelt uw content gratis te blijven tonen. Met daarbij het verzoek aan de bezoeker om uw website te ‘whitelisten’ waardoor banners wél geladen kunnen worden. Als bezoekers te weten komen dat zij een adblocker gebruiken en daardoor uw website schade toebrengen, zullen vele geneigd zijn voor uw website een uitzondering te namen. In WordPress kan hiervoor de anti-adblock plugin gebruikt worden. Deze plugin heeft diverse opties zoals het tonen van het aantal pageviews voordat een bezoeker een dergelijke boodschap krijgt (gelijk een melding krijgen kan wellicht irritatie opwekken bij iemand die voor het eerst uw website bezoekt). Ook kan het bijvoorbeeld in dergelijke gevallen een subtiele melding tonen bovenaan het scherm of een melding door middel van een in het oog springende popup.

Als u aan uw bezoeker vraagt om uw website te whitelisten, laat ze dan wel weten wat ze te zien zullen krijgen als advertenties op op pagina’s eenmaal weer getoond worden..

Something to Say?

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.