Wat is een bannerset?

Een bannerset is een verzameling van een aantal animerende flash en gif banners die de zelfde propositie meedragen.
Een standaard set is bij ons 5 verschillende formaten.

Hoe gaat Bannersetje te werk?

De meeste banners worden als volgt ontwikkeld:

  1. In overleg met klant wordt briefing besproken
  2. Concept als afbeelding
  3. Eén of meerdere correctie-rondes
  4. Concept in animatie omzetten. (HTML5)
  5. Na akkoord worden alle formaten gemaakt
  6. Oplevering in HTML5, GIF en/of JPG.
  7. Feedback

Wat is het verschil tussen HTML5 & Gif?

HTML5 banners hebben het voordeel dat zij bij uitgebreide animaties nog steeds een relatief kleine bestandsgrootte hebben. Bij HTML banners is het ook zo dat zij een grote kleurruimte ondersteunen tot wel 16,7 miljoen. In tegenstelling tot gif banners, deze ondersteunen echter maar 256 kleuren waardoor afbeeldingen er minder mooi uit kunnen zien. Bij gif banners wordt er gebruik gemaakt van een eenvoudige animatie om de bestandsgrootte te beperken. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een geavanceerde animatie zal de bestandsgrootte te groot worden voor web gebruik. Naast dat hebben HTML5 banners de mogelijkheid hebben om de gebruiker er iets mee te laten doen. Zoals bijvoorbeeld een formulier of een spelletje.  Een gif banner is een eenvoudige animatie van achter elkaar geplaatste afbeeldingen, een soort van Dia show. Een gif bestand blijft daardoor ook een afbeeldingsbestand wat op elk apparaat te bezichtigen is.

HTML5
• 16,7 miljoen kleuren
• Interactieve mogelijkheden
• Hoge kwaliteit afbeeldingen
Gif
• 256 kleuren
• Geen interactieve mogelijkheden
• Lagere kwaliteit afbeeldingen
• Geschikt voor alle apparaten
• Geen speciale plugin is vereist om de banner te bekijken.

Hoe moet ik materiaal aanleveren?

Bestanden versturen
Bij ons kunt u uw materialen op verschillende manieren aanleveren. De kleinere bestanden tot 2 Mb kunt u gewoon per e-mail aanleveren. Heeft u bestanden groter dan 2 Mb? Dan adviseren wij u gebruik te maken van de dienst WeTransfer.

Aanleveren logo’s
Logo’s ontvangen wij graag als vector bestanden zodat wij deze in de hoogste kwaliteit kunnen verwerken in uw product. Vectorbestandstypen zijn .eps bestanden, .pdf bestanden of .ai bestanden. Met beide typen kunnen wij aan de slag.

Aanleveren afbeeldingen
Afbeeldingen zien wij het liefste verschijnen in hoge resolutie. Zo kunnen wij de kwaliteit ook hooghouden bij het uitsnijden. Wanneer wij een afbeelding moeten gaan vergroten voor digitaal gebruik zal de kwaliteit afnemen.

Niet vergeten
• Mocht u willen dat er in uw banner gebruikt wordt gemaakt van een specifiek lettertype? Dan stellen wij het op prijs dat u deze naar ons opstuurt zodat wij ook die snel kunnen verwerken in uw product.
• Vul ons briefingsformulier in, daarin staat nog extra informatie die wij van u nodig hebben om uw banner te kunnen realiseren.

Waar kan ik mijn banners plaatsen?

Dit is een belangrijke vraag. Idealiter heeft u die beantwoord voordat u uw banners laat maken. Aan de hand hiervan zullen namelijk de formaten, de clicktag en de technische specificaties bepaald moeten worden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen tussen Google en Affiliate-netwerken, hier gelden compleet andere eisen. Wij kunnen aan alle gestelde eisen voldoen, zolang u weet waar de banners geplaatst gaan worden.

Hoelang duurt het voordat ik mijn bannerset ontvang?

Gemiddeld zijn wij een week bezig voor het hele proces. Er zijn uitzonderingen waar het sneller of langzamer gaat, eea is afhankelijk van de deadline en de briefing van de opdrachtgever. Vraag ook naar de mogelijkheden voor een levering binnen 24 of 48 uur.

Waarom is Bannersetje zo scherp geprijsd?

Bannersetje is zo scherp geprijsd omdat er wij na meer dan 10 jaar ervaring in dit vakgebied onze werkwijze zo hebben kunnen stroomlijnen dat wij zeer optimaal en efficiënt te werk kunnen gaan.  Wij hanteren daar gewoon een uurtarief voor, heel eerlijk en zeer transparant. Dus als een bannerset € 350 kost, dan zijn wij daar ongeveer 5 uur mee bezig (uurtarief € 70).

Krijgen wij ook de Bron bestanden?

Aangezien de bronbestanden onze handtekening en techniek bevat bieden wij die normaal gesproken niet aan behalve als daar specifiek om gevraagd word. Wij hebben een regeling dat de bronbestanden afgekocht kunnen worden voor 70% van het totale orderbedrag.. U kunt na aanschaf van de bronbestanden de banners zelf aanpassen mits u uiteraard de juiste kennis beheerst. Wij kunnen dan ook geen kosteloze ondersteuning meer bieden op afgekochte bronbestanden.

Hoe krijg je het beste resultaat uit je banner campagne?

Een goede bannercampagne bestaat uit:

  • Een goed product met de juiste prijs
  • Een plaatsing van je banner op de juiste plek
  • Een aansprekende banner met een goede Call-to-Action
  • Een landingspagina van het product

Als 1 van deze factoren niet goed genoeg is, haken er mensen af en kan het zijn dat je campagne niet het gewenste resultaat behaald.

Uit welke formaten kan ik kiezen?

Er zijn een aantal standaard formaten, maar eigenlijk mag de klant dit zelf bepalen.
De meest gangbare bannerformaten zijn:

 

  • 728 x 90 pixels, “leaderboard“: deze hogere ‘breedbeeldbanner’ vond haar intrede in Europa medio 2004.
  • 468 x 60 pixels, “full banner“: het meest courante bannerformaat tot eind 2004, maakt thans plaats voor de “leaderboard”.
  • 300 x 250 pixels, “medium rectangle“: wordt als een zeer goed reclame-instrument gezien omdat het zich meestal tussen de content integreert en geschikt is voor ‘rich media content’.
  • 336 x 280 pixels, “large rectangle“: grotere versie van de medium rectangle.
  • 120 x 600 pixels, “skyscraper“: is populair omdat dit bannertype een hoge doorklikratio heeft.
  • 160 x 600 pixels, “brede skyscraper“, wordt eerder zelden gebruikt.
  • 234 x 60 pixels, “half banner“: tot eind 2003 een courant formaat.
  • 120 x 60 pixels, “button“: tot 2002 een courant formaat, dit formaat wordt eigenlijk niet meer gebruikt.
  • 320 x 50 pixels, “Mobile leaderboard”
  • 250 x 250 pixels, “Square” Kleine vierkante banner.
  • 300 x 600 pixels, “Half-page” Banner 2x de groote van een Rectangle
  • 970 x 90 pixels, “Large leaderboard”
  • 320 x 100 pixels “Large mobile banner” Banner geschikt voor smartphones
  • 970 x 250 pixels “Billboard” Werd voor 2014 vaak gebruikt als Rich Media
  • 300 x 1050 pixels “Portrait”

 

Uiteraard is het aantal beschikbare formaten Netwerk afhankelijk, vraag aan onze specialisten welke formaten er voor uw netwerk beschikbaar zijn.

Wat en waarom een ClickTAG?

Eigenlijk alle banners linken naar een een website. Deze link kan op verschillende manieren gevuld worden.

  1. Door een vaste url; het nadeel is dat je je alleen in het bron bestand van flash ( de .fla ) kunt aanpassen.
  2. Door middel van een ClickTAG; het voordeel hiervan is dat je te allen tijden de link kan aanpassen, en dat je via de clicktag ook beter de resultaten van de banner kan meten.

Je hebt clicktag in verschillende soorten en maten, en elke partij gebruikt weer zijn eigen clicktag. Vermeld altijd bij je bestelling waar je de banner gaat plaatsen, dan zoeken wij uit (indien onbekend) welke clicktag gebruikt moet worden.

Voorbeeld: on (release) { getURL(clickTag, “_blank”); }

Wat is Rich Media?

Rich Media is een veel voorkomende advertentievorm die zich onderscheid door de opvallendheid en het klikgedrag. Vele kennen Rich media uit frustratie, beelden die het scherm overnemen en lastig weg te klikken zijn, maar een adverteerder weet in ieder geval dat ze goed werken voor Branding en meestal een hoge clickratio hebben.

Het gaat om bijvoorbeeld impactvolle formaten zoals FloorAds, Expandable, Video-Ads, CornerAds, Layer Ads, Take-overs en nog veel meer.
Bij Bannersetje kunt u voor elke Rich Media vorm terecht.

Hoe gaat dit te werk?
Eerst moet er bepaald worden waar er wordt geadverteerd, vele advertentiewebsites hebben hun eigen specificaties en prijzen voor het adverteren met Rich Media. Welke site past bij de advertentie en welke vorm van adverteren past hier het best bij. Gemiddelde prijs van een Rich Media ad om te adverteren is rond de 35 euro per 1000 vertoningen, maar dit is afhankelijk van de website en de advertentievorm. Daarnaast het je nog de kosten voor het maken van de creatie.

Creatie
Afhankelijk van de inhoud en vorm van de advertentie kunnen wij een prijsopgaven maken.
Rich Media ads zijn vaak zeer divers, vraag onze medewerkers voor een passend advies.

Voorbeelden
Bekijk hier onze Cases

Wat is een expandable banner?

Een banner die wordt vergroot en/of uitklapt wanneer men met de muis over de banner heen gaat en weer inklapt en/of verkleint wanneer men met de muis van de banner afgaat. Expandable banners kunnen erg nuttig zijn en er leuk uitzien.

Wat zijn XML banners?

Dit zijn banners die ervoor zorgen dat u niet voor elke aanbieding een nieuwe banner hoeft te maken. Tevens kunt u met een XML banner binnen enkele minuten een nieuwe aanbieding in alle banners laten zien zonder dat u steeds een nieuwe bannerset hoeft te maken. XML banners, de term zegt het al, zijn banners die gekoppeld worden aan een XML-bestand (een soort excel bestand). De banner heeft een aantal velden die ‘dynamisch’ zijn, waardoor er steeds andere content getoond kan worden. In de XML staan vervolgens de diverse proposities. Zo kunt u dus meerdere producten in dezelfde banner tonen (roulatie). Als bepaalde proposities niet zo goed klikken, kunt u deze verwijderen zodat uw online-marketing bestedingen beter ingezet worden.