Windows 10 geeft advertenties weer op lockscreen

Halverwege 2015 verscheen Windows 10, het besturingssysteem welke gratis werd aangeboden. Steeds meer gebruikers geven nu aan full-screen advertenties te zien op het vergrendelscherm van hun Windows 10 computers. ‘Gratis’ is blijkbaar niet helemaal gratis. Het ziet er naar uit dat Microsoft de mogelijkheid van full-screen advertenties in het vergrendelscherm gaat gebruiken om zo alsnog inkomsten te genereren uit het besturingssysteem.

Microsoft gaf al eerder aan op deze manier advertenties te willen gaan aangeven en dat lijkt nu ook te gaan gebeuren. In het verleden kwam men nog wel eens een Windows tip tegen op het vergrendelscherm. Sommige gebruikers begonnen ook al te melden dat ze zo nu en dan advertenties voor films tegen kwamen op het vergrendelscherm.

Microsoft is het tonen van reguliere advertenties op het vergrendelscherm nu aan het opvoeren. Zo lieten gebruikers op social media al weten een fullscreen advertentie op hun vergrendelscherm te zien van de computergame Tomb Raider. Een fraai spel, maar niet iedereen kon dat even goed waarderen. Het vreemde is dat dergelijke advertenties wel makkelijk kunnen worden uitgeschakeld. Deze optie staat standaard aan, maar kan worden uitgezet in de instellingen van het vergrendelscherm. Na wat stappen zou men geen advertenties meer moeten ontvangen. Het is nog maar even afwachten wat Microsoft daar dan aan doet als iedereen weer advertenties gaat uitschakelen. Die inkomsten die Microsoft ermee wil genereren gaan dan tenslotte ook weer verloren.

Something to Say?

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.