Desktop banner
mobile header

AMPHTML

AMPHTML indicatie

Bij het opzetten van je advertentiecampagnes in Google Ads kom je mogelijk een belangrijke drempel tegen: het gebruik van HTML5-banners. Google Ads staat pas toe om HTML5-banners te gebruiken als er minimaal €1000 aan advertentiebudget is besteed aan het betreffende Google Ads-account. Dit betekent dat nieuwe Google Ads-accounts niet meteen de mogelijkheid hebben om HTML5-banners te gebruiken.

Zodra je de drempel van €1000 aan advertentie-uitgaven hebt bereikt, moet je een aanvraag indienen om toegang te krijgen tot HTML5-banners. Dit kun je doen via het speciale formulier dat Google Ads hiervoor beschikbaar heeft gesteld. Hier is de link naar het aanvraagformulier: Link naar aanvraagformulier.

Het is belangrijk om te benadrukken dat je deze aanvraag alleen hoeft in te dienen nadat je de €1000-grens hebt overschreden. Als je al langer gebruikmaakt van Google Ads en in totaal €9000 of meer hebt besteed aan advertenties, kun je al automatisch HTML5-banners gebruiken, zonder de noodzaak van dit formulier.

Voor nieuwe Google Ads-accounts die nog niet aan de €1000 grens hebben voldaan en dus geen toegang hebben tot HTML5-banners, is er een alternatief beschikbaar: AMPHTML.

Een AMPHTML-banner is een specifiek type banneradvertentie dat is ontworpen volgens de principes van Accelerated Mobile Pages (AMP) en is geoptimaliseerd voor snelle laadtijden op mobiele apparaten. Deze banners maken gebruik van AMPHTML, een vereenvoudigde versie van HTML (HyperText Markup Language) die is bedoeld om webinhoud, inclusief advertenties, snel te laden op mobiele apparaten.

Enkele kenmerken van AMPHTML-banners zijn:

Snel laden: AMPHTML-banners zijn geoptimaliseerd voor snel laden, wat cruciaal is voor een goede gebruikerservaring op mobiele apparaten. Ze minimaliseren onnodige scripts en bronnen om te zorgen voor razendsnelle laadtijden.

Responsief: Deze banners passen zich aan aan verschillende schermgroottes en oriëntaties, waardoor ze er goed uitzien en goed presteren op diverse mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

Beperkte functionaliteit: AMPHTML gebruikt een beperkte set HTML- en JavaScript-functies om de prestaties te optimaliseren. Dit betekent dat de interactieve elementen van de banner mogelijk beperkt zijn in vergelijking met traditionele banners, maar de nadruk ligt op snelle laadtijden.

Gebruiksgemak: Het maken van AMPHTML-banners kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van beschikbare AMP-gerelateerde tools en frameworks. Adverteerders hebben niet noodzakelijk geavanceerde programmeerkennis nodig om effectieve AMPHTML-banners te gebruiken.

Betere zichtbaarheid en betrokkenheid: Dankzij de snelle laadtijden kunnen AMPHTML-banners snel op het scherm verschijnen, wat de kans vergroot dat gebruikers de advertentie zien en ermee in interactie gaan voordat ze verdergaan.

SEO-voordelen: AMPHTML-banners worden goed geïndexeerd door zoekmachines, wat kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid in zoekresultaten.

Over het algemeen zijn AMPHTML-banners ideaal voor adverteerders die mobiele gebruikers willen bereiken met advertenties die snel en effectief worden geladen. Deze banners zijn bedoeld om de gebruikerservaring op mobiele apparaten te optimaliseren en te zorgen voor een betere interactie tussen de gebruiker en de advertentie.

Kortom, het gebruik van HTML5-banners in Google Ads is een krachtige manier om aantrekkelijke en interactieve advertenties te maken, maar het vereist dat je eerst de €1000-grens bereikt en eventueel een aanvraag indient. Als alternatief kun je AMPHTML overwegen voor nieuwe accounts die nog niet aan de vereiste bestedingslimiet voldoen. Is dit de ideale banner voor jou, of heb je meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Met één van onze specialisten overleggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte