Desktop banner
mobile header

HPTO

HPTO indicatieWat is een homepage takeover?

Om te beginnen, laten we eens kijken naar de basisdefinitie: een homepage takeover is een vorm van digitale advertentie die de volledige startpagina van een website inneemt. Dit betekent dat wanneer je een website bezoekt, de gehele pagina wordt omhuld door de advertentie. Het is een indrukwekkende manier om de aandacht van de bezoeker te grijpen.

De HPTO en de APTO (Automatic Page Take Over) hebben veel overeenkomsten. Beide vallen onder de categorie “Take Over uitingen,” maar er zijn enkele cruciale verschillen. Een Take Over is in wezen een combinatie van banners die een aantal bannerposities van een websitepagina overnemen, vandaar de term “Take Over.”

Een HPTO is een specifieke variant van een Take Over, gericht op één specifieke website, en heeft zijn eigen op maat gemaakte website-template. Wat dit betekent, is dat bij een HPTO alle beschikbare advertentieposities op de website worden ingekocht. In tegenstelling tot een APTO, waar je beperkt bent tot specifieke elementen, heb je bij een HPTO toegang tot een breed scala aan advertentieformaten, waaronder skins, billboards, headers, rectangles, skyscrapers en leaderboards op de websitepagina. Het voordeel van een HPTO is dat je de enige adverteerder op die pagina zult zijn, wat zorgt voor maximale zichtbaarheid. Het nadeel is dat de HPTO alleen op die specifieke website werkt.

Hoge click-through-rate

Een van de opvallende voordelen van homepage takeover-advertenties is hun hoge click-through rate (CTR). Dit betekent dat een groot percentage van degenen die de advertentie zien, erop klikken en doorgaat naar de geadverteerde webpagina. De effectiviteit van deze vorm van display advertising is te danken aan de prominente positie die het inneemt op een webpagina. De advertentie valt op door zijn grootte, kleuren en de mogelijkheden voor video, animatie en geluid. De CTR wordt echter sterk beïnvloed door het creatieve ontwerp van de homepage takeover skins. De visuele aantrekkingskracht en impact van de skin (de banners aan de zijkanten) spelen een cruciale rol bij het inspireren van bezoekers.

Bannersetje is een expert op dit gebied en heeft de creativiteit en expertise in huis om opvallende takeovers te ontwerpen die je doelgroep zullen verbazen. Deze takeovers zijn niet alleen effectief in het vergroten van de naamsbekendheid van je product, dienst of merk, maar ze leiden ook veel relevante bezoekers naar de gewenste webpagina, dankzij de hoge CTR.

Mogelijkheden rich media banners

Samengevat, homepage takeovers zijn een krachtige manier om je merk of boodschap in de schijnwerpers te zetten en de aandacht van je doelgroep te vangen. De combinatie van prominente positionering en creatieve visuele elementen maakt dit advertentieformaat buitengewoon effectief. Als je op zoek bent naar een manier om je online advertentiestrategie te versterken, overweeg dan zeker de impact van homepage takeovers. Neem vandaag nog contact op met Bannersetje.nl en ontdek de mogelijkheden om je campagnes naar een hoger niveau te tillen met homepage takeovers.

Bent u benieuwd naar hoe dit eruit ziet? Neem een kijkje in ons Portfolio!

Met één van onze specialisten overleggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte