Desktop banner
mobile header

Billboard

billboard placeholder

Wat is een billboard banner?

Billboard banners, zoals de naam al aangeeft, zijn advertentiebanners die qua vorm lijken op traditionele billboards die je langs de snelwegen ziet, maar dan online. Ze zijn langwerpig en horizontaal van aard, en ze nemen meestal een prominente positie bovenaan een webpagina in beslag. Deze strategische plaatsing zorgt ervoor dat ze de aandacht van de bezoekers onmiddellijk trekken wanneer ze een website bezoeken. Omdat billboard banners zo veel voorkomen, bieden veel websites deze ruimte aan adverteerders aan als een waardevolle mogelijkheid om hun boodschap te promoten.

Voordelen van billboard banners

Een van de grootste voordelen van billboard banners is hun eenvoud. Ze zijn effectief omdat ze een boodschap op een directe en eenvoudige manier kunnen overbrengen. Deze banners zijn ideaal voor het creëren van naamsbekendheid op een onbewuste manier. Stel je voor dat een potentiële klant je merk herkent na herhaaldelijke blootstelling aan je billboard-banner, wat vervolgens een aankoopbeslissing beïnvloedt. Dit is waar billboard advertising zijn kracht toont, vooral als onderdeel van re-marketingstrategieën.

Mogelijkheden

Bij billboard advertising zijn er tal van mogelijkheden om je boodschap over te brengen. Je kunt kiezen voor een enkele stilstaande afbeelding, een reeks afbeeldingen die elkaar afwisselen of zelfs animatie om de aandacht van de bezoekers te trekken. De afmetingen van billboard banners kunnen variëren, maar enkele veel voorkomende maten zijn 980 x 240, 970 x 250 en 980 x 120 pixels.
Een slimme manier om het potentieel van billboard advertising te benutten, is door ze te combineren met andere bannerformaten, zoals skyscraper-banners. Dit geeft je de mogelijkheid om meer informatie over je producten, diensten of aanbiedingen te presenteren, waardoor je campagnes nog effectiever worden.
Kortom, billboard banners zijn een krachtige en veelgebruikte vorm van display advertising die de aandacht van je doelgroep snel kunnen trekken en je boodschap effectief kunnen overbrengen. Bij Bannersetje begrijpen we hoe je deze bannerformaten optimaal kunt inzetten om je marketingdoelen te bereiken. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen bij het ontwerpen en implementeren van boeiende billboard banners die je merk naar nieuwe hoogten tillen.

Met één van onze specialisten overleggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte