Desktop banner
mobile header

Video banner

video placeholder

De video banner is een van de specialiteiten van Bannersetje, en laten we eens dieper ingaan op waarom dit type banner zo effectief kan zijn in je advertentiestrategie. Het belangrijkste kenmerk van een video banner is natuurlijk het bewegende beeld. Deze banners worden geanimeerd bij een impressie, waardoor ze meteen een geavanceerde uitstraling hebben in vergelijking met stilstaande afbeeldingen.

Het gebruik van bewegend beeld in video banners biedt adverteerders de mogelijkheid om veel meer gevoel en emotie over te brengen aan hun doelgroep. Een goed ontworpen en strategisch ingezette video banner kan de kijker echt raken en een blijvende positieve indruk achterlaten. Dit is van onschatbare waarde als je wilt dat jouw product, dienst of merk bij je doelgroep blijft hangen en herinnerd wordt.

Video banners vallen onder de categorie rich media. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van MP4-bestanden, die natuurlijk groter zijn dan de gebruikelijke banner limiet van 150 KB. Bij rich media banners is de maximale bestandsgrootte echter 4 MB. Dit geeft je de flexibiliteit om een of meerdere video’s te gebruiken, zolang de totale bestandsgrootte onder de 4 MB blijft. Bovendien mag de totale animatie duur in rich media-uitingen maximaal 15 seconden zijn, dus houd er rekening mee dat je video niet langer dan 15 seconden mag zijn.

Een van de grote voordelen van video banners is dat ze buitengewoon veelzijdig zijn en op bijna elk type website kunnen worden ingezet. Of je doelgroep nu op desktop, tablet of mobiel surft, video banners kunnen overal effectief worden weergegeven.

Bij Bannersetje kijken we echter niet alleen naar het visuele aspect van de video banner. We begrijpen het belang van laadsnelheid voor een optimale gebruikerservaring. Als een banner te langzaam laadt, kan dit de prestaties negatief beïnvloeden en de indruk van je doelgroep verminderen. Daarom zorgen we altijd voor een perfecte balans tussen aantrekkelijk design en snelle laadtijden, zodat je video banner niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook soepel en zonder vertraging wordt weergegeven.

Als je bijvoorbeeld een video banner nodig hebt voor je volgende advertentiecampagne of advies wilt over hoe je dit krachtige advertentieformaat het beste kunt inzetten, Bannersetje staat klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op, en we gaan samen aan de slag om je advertenties te laten opvallen en je doelgroep te bereiken.

Bent u benieuwd naar hoe dit eruit ziet? Neem een kijkje in ons Portfolio!

Met één van onze specialisten overleggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte