Desktop banner
mobile header

Query String

QUERY STRING indicatie

Bij een Query String-banner gaat het om een geavanceerde vorm van interactieve advertenties. Hier komt wat technische magie bij kijken die de banner tot een krachtig instrument maakt voor adverteerders. Laten we eens dieper ingaan op hoe dit precies werkt en wat de voordelen zijn.

De Query String-banner is ontworpen om variabelen en waarden door te geven via een ‘query string URL’ nadat de gebruiker op de banner heeft geklikt. Wat betekent dit in de gewone mensentaal? Stel je voor dat je een banner ziet met enkele invulvelden, zoals een veld voor een kenteken en een veld voor het automerk. Je vult deze velden in, klikt op de knop en wordt naar een andere webpagina geleid.

Nu komt het interessante gedeelte. De waarden die je hebt ingevoerd, worden automatisch aan de URL van de landingspagina toegevoegd. Dus als je bijvoorbeeld “45GHU3” als kenteken en “Fiat” als automerk hebt ingevuld, zou de URL er zo uit kunnen zien: https://www.example.com/?kenteken=45GHU3&auto=Fiat.

Wat gebeurt er dan op de webserver van de website waar je naartoe wordt geleid? Daar moet een speciaal script aanwezig zijn dat de meegestuurde variabelen kan lezen en verwerken. In ons voorbeeld zou dit script de waarden van “kenteken” en “auto” kunnen gebruiken om bepaalde velden in een zoekformulier op de webpagina automatisch in te vullen. Dit bespaart de gebruiker kostbare tijd en moeite, wat de algehele gebruikerservaring verbeterd.

Waarom zou je voor een Query String-banner kiezen? Dit type banner opent de deur naar gepersonaliseerde en efficiënte interactie met je doelgroep. Door gebruikers de mogelijkheid te bieden om gegevens in te voeren en deze vervolgens te gebruiken om hun ervaring te verbeteren, vergroot je de betrokkenheid en relevantie van je advertenties. Bovendien kun je waardevolle gegevens verzamelen over de voorkeuren en behoeften van je doelgroep, wat weer kan worden gebruikt voor gerichtere marketingcampagnes.

Het is echter belangrijk op te merken dat het opzetten van een Query String-banner en de benodigde scripts op de webserver wat technische kennis vereisen. Maar maak je geen zorgen, ons team bij Bannersetje staat klaar om je te helpen bij het implementeren van deze geavanceerde advertentie oplossing. Is dit de ideale banner voor jou, of heb je meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

Met één van onze specialisten overleggen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte